Prajitura cu branza

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • un praf de sare
  • 100g zahar
  • 125g unt(sau margarina Rama)
  • 1 ou
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan de compot de piersici (se folosesc doar piersicile,asa ca le lasam din timp la scurs,sunt bune cele taiate in jumatati)
  • 700 g branza grasa de vaci
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 oua
  • 1 plic praf de budinca de vanilie de la Dr. Oetker
  • 1/2 plic praf de frisca tot de la Dr. Oetker
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si un praf de sare, se adauga oul si la sfarsit faina, se obtine un aluat omogen care se lasa la congelator 1/2 ora, pus intr-o folie de plastic.

Pentru umpultura:

1 borcan de compot de piersici (se folosesc doar piersicile, asa ca le lasam din timp la scurs, sunt bune cele taiate in jumatati)

700 g branza grasa de vaci

100 g zahar

250 ml frisca lichida

5 oua

1 plic praf de budinca de vanilie de la Dr.Oetker

1/2 plic praf de frisca tot de la Dr.Oetker

2 plicuzi zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie

un praf de sare

Se amesteca bine branza cu zaharul, vanilia, coaja rasa de lamaie si praful de sare. Apoi se aduga frisca lichida (nu trebuie batuta, se puna asa lichida), apoi cele 5 oua care se amesteca bine, praful de budinca si praful de frisca. Se omogenizeza totul.

Se ia o forma rotunda de tort (26cm) cu fundul detasabil, se unge bine cu unt si se tapeteaza cu hartie pergament.

Se scoare aluatul din congelator si se da forma dupa marimea formei de tort. Se aseza cu grija, inclusiv pe marginile laterale ale formei. Se toarna compozitia de branza, iar deasupra se aseaza jumatatile de piersica cu gura in jos. Se baga la cuptorul preincalzit la temperatura de 180 g C timp de 50 - 60 de minute. Timpul de coacere tine de cuptorul fiecaruia. Se scoate, se lasa la racit, apoi se taie.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise