Prajitura cu branza

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 150 g aluat de foitaj,
  • 500 g branza slaba de vaci,
  • 4 oua,
  • 100 g faina,
  • 60 g unt,
  • 80 g stafide,
  • 2 cl rachiu de fructe (diluat cu apa).

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr., se intinde aluatul si se acopera cu el fundul unei forme de tort (in asa fel incat sa-l depaseasca), se inteapa cu furculita, se pune peste el o hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole si se pre-coace 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se indeparteaza hartia si boabele.

Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, se adauga faina si untul si dupa ce s-au incorporat bine (eventual cu mixerul), se adauga albusurile batute spuma, stafidele si rachiul de fructe. Se toarna umplutura in forma, se netezeste si se coace prajitura o ora, in cuptorul incins la 170gr., pana ce se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca, se scoate din forma, se taie bucati si se presara - eventual - cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise