Prajitura cu branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 5 oua, 1 cana ulei, 1 cana lapte, 1 cana zahar, mirodenii(coaja de lamaie, esenta rom, vanilie),1 lingurita amoniu pentru prajituri(dizolvat in cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie)
  • Crema: branza de vaci, 1 cana zahar, 4 oua, mirodenii, 1 varf cutit sare,1-2 lingurite gris

Mod de preparare

Aluat : Toate se amesteca pana se topeste zaharul, faina se pune la sfarsit(in ploaie) pana se face un aluat ceva mai gros decat clatita, care se poate turna

Crema: se amesteca bine toate ingredientele

Se unge cu ulei tava, se tapeteaza cu faina, se toarna pe ea jumatate din aluat si se intinde ca o foaie, se introduce in cuptorul incins si se lasa 10 min pana se intareste putin, apoi se toarna crema din branza,iar deasupra aluatul ramas

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise