Prajitura cu branza de vaci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 bucati):
  • Pentru aluat - 250 g unt moale,
  • 125 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1 galbenus,
  • 375 g faina,
  • 50 g migdale taiate marunt,
  • 2 lingurite rase praf de copt.
  • Pentru umplutura - 200 g unt moale,
  • 200 g zahar,
  • 1 kg branza de vaci (20% grasime),
  • 4 oua,
  • 40 g amidon,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se adauga - amestecand intruna - zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza coaja rasa de lamaie si galbenusul, apoi faina, migdalele si praful de copt si se amesteca bine. Se tapeteaza o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu hartie pentru copt, se pune pe fund jumatate din aluat, se intinde, apasandu-l cu degetele, si se coace 15 minute in cuptorul incins la 175°C. Se freaca untul cu zaharul, se adauga branza de vaci bine scursa si restul ingredientelor, se amesteca bine si se intinde peste aluatul (copt) din tava. Deasupra se presara razatura (restul de aluat dat pe razatoare) si se coace 45 de minute la aceeasi temperatura. Se acopera prajitura (ca sa nu se arda), se reduce temperatura la 150°C, se mai lasa sa se coaca inca 60 de minute si pe urma se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise