Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • * 3 oua
  • * 10 linguri de zahar
  • * 10 linguri de ulei
  • * un praf de sare
  • * 10 linguri de lapte
  • * un pachet de praf de copt
  • * 10 linguri faina
  • * o lingura cacao
  • * 2 pliculete de zahar vanilat
  • Crema:
  • * 800 grame de branza
  • * 3 oua
  • * 3 linguri rase de faina
  • * 2 linguri gris
  • * jumatate de pachet de praf de copt
  • * 5 linguri de zahar
  • * 2 pliculete de zahar vanilat
  • * coaja de la o lamaie
  • ** Daca va plac, puteti adauga si stafide **

Mod de preparare

Blat: Intr-un bol, destul de incapator, ouale se freaca cu zaharul. Se adauga apoi cele 10 linguri de ulei si praful de sare. Dupa ce uleiul a fost incorporat, se adauga laptele rece, praful de copt, faina si cacaoa. Daca vreti ca blatul sa fie si mai inchis la culoare, puteti adauga mai multe linguri de cacao. Eu zic ca o lingura e suficienta. Dupa ce s-a amestecat si cacaoa, se mai adauga cele doua pliculete de zahar vanilat si se pune deoparte sa se odihneasca.

Crema: Intr-un alt bol, tot la fel de incapator, branza se freaca cu ouale.
Se amesteca bine, iar apoi se adauga faina si grisul.
Se pun si cele 4 linguri de zahar, zaharul vanilat si praful de copt.
Coaja de lamaie ramane ultima pe lista de adaugat. Gustati branza pentru a va asigura ca are gustul care va place. De exemplu, eu am fost nevoita sa mai adaug zahar pentru ca nu mi s-a parut dulce.

Tava se acopera cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitia maro. O sa para foarte putina, dar o sa creasca atunci cand o bagati la cuptor.
Peste ea, se pune toata crema de branza.
Se toarna apoi cealalta "foaie" maro. Cu o lingura sau un cutit, intindeti blatul maro astfel incat sa acopere branza.
Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40-45 de minute. Eventual dupa 40 de minute, o incercati cu scobitoarea.
Am pudrat-o cu putin zahar amestecat cu vanilie si am taiat-o cubulete dupa ce s-a racit putin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise