PRAJITURA CU BRANZA PROASPATA DE VACI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 100 g faina
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 70 g unt
  • un galbenus de ou
  • Pentru crema :
  • 250 g branza proaspata de vaci
  • 3 galbenusuri de ou
  • stafide si zahar dupa gust
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 2 linguri de zahar pudra
  • miez de nuca macinat

Mod de preparare

Aluatul se prepara din faina,zahar,unt,galbenusul de ou,se framanta bine si se pune la copt intr-o tava,dar se coace numai pe jumatate.

Se scoate tava din cuptor ,se aseaza deasupra crema,peste crema se toarna bezeaua,iar peste bezea se presara nuca macinata si se reintroduce la cuptor.

Prajitura se taie rece... Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise