Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • 350 gr capsuni
  • 1/2 cana apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon
  • Crema de branza:
  • 650 branza de vaci mai cremoasa
  • 200 gr crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare

Blaturile:

Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri faina si 1 lingurita praf de copt.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta de silicon in compozitia de galbenusuri.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia primului blat si il nivelam ( am folosit o tava de 24x37).

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute, apoi scoatem blatul si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea.

Jeleul de capsuni:

Spalam bine capsunile, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite.

Intr-o cratita punem apa cu zaharul, le trasferam pe foc si lasam sa fiarba cam 5 minute.

Dam drumul capsunilor peste sirop, lasam cam 2 minute pe foc, apoi incorporam si amidonul pe care il dizolvam cu 3 linguri de apa.

Dam focul la mic, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa.

In tava in care am copt blaturile, asezam prima foaie de blat, turnam jeleul fierbinte si il nivelam.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema de branza:

Intr-un vas mixam frisca rece.

Intr-un alt bol punem branza, crema de branza, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.

Cu ajutorul unei palete incorporam frisca cu miscari de sus in jos.

Dupa ce jeleul s-a racit bine punem crema de branza cu lingura peste, nivelam usor si deasupra punem al doilea blat.

Presam putin si dam prajitura la frigider.

Taiem si servim. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise