Prajitura cu branza si mure.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr biscuiti cu unt.
  • 3 linguri de unt topit.
  • 1 kg branzica de casa.
  • 3 oua.
  • 80 gr unt.
  • 300 gr zahar(margaritar).
  • 1 zahar vanilat.
  • 100 ml smantana light.
  • 100 gr smantana froasa.
  • zeama si coaja rasa de la doua lime.
  • cateva mure proaspete pentru ornat.
  • un cubulet de unt pentru uns forma de copt si zahar pudra.

Mod de preparare

Se unge o forma de copt rotunda cu unt si se presara zahar pudra in forma.Se toaca marunt biscuitii cu unt si se adauga si cele 80 gr de unt moale la temperatura camerei.Aceasta compozitie de biscuiti amestecata cu unt se intinde bine in forma si pe partile laterale ale formei in care coacem prajitura.Se amesteca branzica de casa cu ouale,cu untul topit,cu cele 300 gr de zahar si zaharul vanilat.Treptat se adauga cele doua tipuri de smantana si se amesteca pana se ingroasa.Se adauga si sucul de la lime si coaja.Toata aceasta compozitie obtinuta se rastoarna in tava cu biscuiti si se coace la 90 de grade in cuptor timp de 120 de minute.Tortul de baza obtinut se lasa sa se raceasca si apoi se pune la frigider.Se orneaza cu mure prospete.Pofta buna !!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise