Prajitura cu branza si prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - Pentru aluat ne trebuie:
  • 400 g faina
  • 1 plic de drojdie
  • 170g zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 70 g unt
  • - Pentru umplutura:
  • 6 biscuiti digestivi sfaramati
  • 1,5 kg prune
  • 750 g branza de vaci
  • 30 g faina
  • 250 g smantana
  • 5 oua
  • 100 g zahar pudra
  • scortisoara

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol si o amestecam impreuna cu drojdia si laptele caldut. Adaugam 50 g zahar, untul topit, un praf de sare si framantam un aluat. Il lasam sa creasca 30 de minute. Intindem o foaie pe care o asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Presaram deasupra biscuiti maruntiti.

Amestecam branza de vaci impreuna cu smantana, zaharul, putina sare, faina si ouale. Taiem prunele in 4, le scoatem samburii si le adaugam in compozitia de branza. O turnam peste aluat.

Nivelam compozitia si dam tava la cuptor pentru 50 de minute.

Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca, o taiem cubulete si o pudram cu scortisoara.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise