Prajitura cu brinza

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 255 g turtite cu ghimbir (circa 36 bucati)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 675 g brânza crema degresata (Neufchâtel)
  • 1 cana smântâna degresata
  • 1 conserva (425 g) piure de dovleac
  • 1 cana zahar brun Închis compact
  • 2 oua mari
  • 2 albusuri de oua mari
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1 1/2 lingurita cardamom macinat
  • 1 lingurita enibahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana nuci, tocate În bucati mari

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Într-un robot de

bucatarie, se amesteca turtitele de ghimbir si uleiul

pâna se macina fin. Se preseaza amestecul pe

fundul unei tavi rotunde, cu partea laterala

detasabila. Se coace 10 minute sau pâna se asaza si

devine crocant. Se Iasa cuptorul aprins.

in acelasi robot de bucatarie se amesteca brânza

crema, smântâna, piureul de dovleac, zaharul brun,

ouale intregi, albusurile, vanilia, scortisoara,

ghimbirul, cardamomul, enibaharul si sarea; se

prelucreaza pâna când se omogenizeaza.

Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita. Peste

aluat se presara nucile. Se coace 1 ora.

Se Închide focul la cuptor, se Iasa usa cuptorului

pUtin deschisa si se Iasa prajitura 45 de minute În

cuptorul stins. Se raceste la temperatura camerei,

apoi se acopera si se pune la frigider peste noapte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise