Prajitura cu budinca si capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • - 3 oua
  • - 4 linguri zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 2 linguri cacao
  • - 8 linguri ulei
  • - 8 linguri lapte
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - un varf cutit sare
  • Umplutura:
  • - un plic praf de budinca cu gust de frisca
  • - 400 ml lapte
  • - 2 linguri zahar
  • - capsuni
  • - zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul.

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, folosind o spatula si amestecand usor.

Turnam compozitia intr-o forma de aprox 22 cm (eu al folosit o forma floare de silicon).

Cu un pos sau o seringa pentru ornat punem budinca peste blat de jur imprejur alternad cu cate un rand de capsuni (vezi poza).

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava, asezam pe o farfurie si pudram cu zahar pudra.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise