Prajitura cu budinca si prune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 140 gr iaurt natural
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 320 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru budinca de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 500 gr prune
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai pregatim budinca de vanilie:

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.

Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine.

Punem restul de lapte la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de amidon.

Dam focul la mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa timp in care amestecam mereu.

Cand este gata o lasam sa se racoreasca si o acoperim cu folie alimentara.

Aluatul:

Untul il batem spuma impreuna cu zaharul.

Adaugam ouale, unul cate unul si mixam dupa fiecare.

Incorporam faina, praful de copt si amestecam cu mixerul la viteza mica.

La final punem iaurtul, esenta si le amestecam cu o paleta de silicon.

Spalalam prunele, le taiem pe fiecare in 3 bucati si aruncam samburii.

Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimeniunea tavii 37 x 24).

Turnam compozitia de blat, o nivelam, apoi punem budinca, usor pe intreaga suprafata.

Asezam prunele si le presaram cu o lingurita zahar vanilat.

Introducem prajitura in cuptor la o temperatura potrivita timp de 50-55 de minute (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi poate fi servita.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise