Prajitura cu cafea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 50 gr nuca macinata
  • 3 linguri de cacao
  • 300 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 gr faina
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 15 gr cafea naturala macinata.

Mod de preparare

Blat: Se bat 5 albusuri spuma cu 30 ml apa calda, se adauga 100 gr zahar. Separat se bat 5 galbenusuri cu 100 gr zahar si 30 ml apa calda puse pe rand. Se amesteca usor cu albusurile,cu nuca macinata,o lingura de cacao ,faina si praful de copt. Se coace intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt. Crema: Se freaca spuma 150 gr unt cu 200 gr zahar pudra . Intr-un bol punem 1 ou, o ligura de faina , cafeaua si 100 ml lapte, se amesteca si le punem la foc mic amestecand pana se ingroase. Cand s-a racit crema se adauga peste untul batut spuma . Cu aceasta crema se umple blatul care a fost taiat in doua ,din crema oprim o lingura si pentru a unge pe deasupra prajitura, dupa care se pune glazura . Glazura: 100 gr zahar amestecam cu 3 linguri de apa, 2 linguri cacao si 50g unt. Amestecam componentele intr-o cratita si se fierb 1 minut in clocot apoi se toarna glazura calduta peste prajitura. Se lasa la rece si se presara nuca deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise