Prajitura cu cafea

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 10 linguri cafea preparata
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pt. sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 400 ml apa
  • Pt. glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 50g unt

Mod de preparare

Pregatesti asa:

Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri de cafea; apoi se adauga nucile macinate, faina, praful de copt si albusurile batute spuma.

Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

dai la copt circa 30 de minute.( se verifica cu scobitoarea)

Siropul se pregateste asa:

Se caramelizeaza 4 linguri de zahar si se stinge cu apa apoi se mai pune 2 linguri de zahar la fiert.

Glazura se face asa:

Pe un vas se pune pe foc apa, zaharul, cacao, untul lasi sa se topeasca si amesteci pana se incorporeaza bine.

Cand blatul s-a racit , se insiropeaza si apoi se pune glazura.

Pofta Buna!!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise