Prajitura cu cafea

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 10 linguri cafea preparata
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pt. sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 400 ml apa
  • Pt. glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 50g unt

Mod de preparare

Pregatesti asa:

Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri de cafea; apoi se adauga nucile macinate, faina, praful de copt si albusurile batute spuma.

Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

dai la copt circa 30 de minute.( se verifica cu scobitoarea)

Siropul se pregateste asa:

Se caramelizeaza 4 linguri de zahar si se stinge cu apa apoi se mai pune 2 linguri de zahar la fiert.

Glazura se face asa:

Pe un vas se pune pe foc apa, zaharul, cacao, untul lasi sa se topeasca si amesteci pana se incorporeaza bine.

Cand blatul s-a racit , se insiropeaza si apoi se pune glazura.

Pofta Buna!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise