Prajitura cu caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt sau margarina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • faina cat cuprinde
  • 1 kg caise
  • ½ pachet praf de copt.

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, apoi cu oul si galbenusul, iar faina cu praful de copt se incorporeaza pana devine o coca potrivita. Se imparte in doua, iar din prima se intinde o foaie care se aseaza pe fundul tavii unse, se pun caisele taiate felii, presarate cu putin zahar. Se pun si cativa samburi.

Din restul de coca se formeaza un grilaj deasupra caiselor.

Se coace la foc potrivit si se pudreaza calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise