Prajitura cu caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr o tava rotunda 26cm
  • 1kg de caise
  • 2-3lg de zahar
  • 50 gr de unt
  • suc de lamaie-1/2 de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • ptr blat
  • 6oua mari
  • 6linguri zahar
  • 2linguri de ulei
  • 6linguri defaina
  • 1lingurita praf de copt

Mod de preparare

Intr-o tigaie topim untul si zaharul impreuna cu sucul de lamaie si punem caisele spalate si despartite in doua.

Amestecam cateva minute adaugam si esenta de vanilie si luam de pe foc.

Lasam sa se raceasca si asezam caisele pe fundul tavii de copt pe care am uns-o cu putin unt.

Se face aluatul -batind albusurile cu zaharul pina devine o spuma tare,se adauga galbenusele,uleiul si faina treptat.Se amesteca bine continutul si se toarna peste caise.Se coace la 180 de grade -30 de minute -cuptorul trebuie incalzit dinainte.

Dupa ce sa copt lasam sa se raceasca si o scoatem pe un platou cu caisele deasupra.Se poate orna cu frisca,sau zahar pudra dar este gustoasa si asa simpla.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise