prajitura cu caise

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr.margarina
  • 50 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 200 gr iaurt
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamiine
  • 300 gr faina.

Mod de preparare

se freaca spuma cele 5 galbenusuri cu zaharul,se aduga margarina si ulei ;se ameste bine.se adauga iaurtul,praful de copt,coaja de lamiie rasa.la sfirsit se adauga faina(aluatul trebuie sa fie moale.se tapeteaza o tava cu margarina si faina,se pune aluatul.

fructele se spala si scoate simburele.se aseaza peste aluat cu scobitura in sus.se da tava la cuptor pentru 30 minute.

separat se bate spuma albusul de la cele 5 oua cu 200 gra zahar si 1 lingurita de otet.dupa 30 minute,se scoate tava din cuptor si se intinde bezeaua uniform.se mai da la cuptor pentru 5-10 minute.

POFTA BUNA!!!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise