Prajitura cu caise

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g. de faina
  • 12 caise spalate
  • 8 oua
  • 320 g. de zahar
  • 160 ml de ulei
  • 240 g. de iaurt
  • un plic cu zahar vanilat
  • un plic cu praf de copt
  • sare
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Cernem faina. Adaugam praful de copt si continuam sa le cernem impreuna (in acest fel se vor si amesteca).

Taiem caisele in jumatati, le scoatem samburele, iar apoi taiem fiecare jumatate in cate 3-4 cubulete.

Pregatim un bol incapator in care punem ouale. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si un varf de lingurita cu sare.

Mixam la viteza mare. Mixam energic pana cand ouale se deschid la culoare si isi tripleaza volumul, 20-25 de minute, in functie de puterea mixerului. Cu cat mixam mai mult, cu atat prajitura va fi mai pufoasa.

Incalzim cuptorul.

Adaugam in compozitie uleiul, treptat, in timp ce continuam sa mixam (am adaugat uleiul in 4 transe).

Punem treptat iaurtul, in timp ce continuam sa amestecam (am pus iaurtul in 3 transe). Mixam pana la omogenizarea completa.

Adaugam faina in transe si amestecam usor, de jos in sus, cu ajutorul unei spatule. Continuam sa punem faina si amestecam usor, de fiecare data, pana la omogenizare (am pus 3-4 linguri cu faina in fiecare transa). Adaugam toata faina si amestecam, pana cand obtinem o compozitie ferma, dar in acelasi timp usor lichida.

Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 35x30 cm, in care aranjam hartie pentru copt (am udat-o usor, am scuturat-o si am mototolit-o inainte pentru a fi mai usor de intins).

Rasturnam in tava compozitia pentru prajitura si nivelam usor.

Distribuim deasupra bucatile de fructe, pe toata suprafata prajiturii. Apasam usor caisele, astfel incat sa intre putin in aluat.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Cand prajitura cu fructe trece testul scobitorii o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca complet in forma.

Pudram cu zahar vanilat desertul complet racit si portionam.

Servim.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/-cQGnVAawBQ

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise