Prajitura cu caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 13 linguri de zahar + 8 linguri zahar(pentru bezea)
  • 13 linguri faina
  • 100ml lapte
  • 8 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • aprox. 300 gr. caise
  • 2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul(13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine o crema spumoasa apoi se adauga laptele, uleiul si faina+praful de copt.Se obtine o compozitie care curge. Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste compozitie se pun caisele fara sanmburi (injumatatite) cu scobitura in sus. Presari apoi cu mana putin zahar peste caise daca sunt mai acrisoare. Daca ai si vrei , poti sa pui in fiecare caisa cate un sambure de nuca. Compozitia pregatita se da la cuptor pentru 25-30 minute.Intre timp bati albusele spuma cu putina sare pana se intareste bine apoi adaugi zaharul(8 linguri) si 1 plic de zahar vanilat si torni compozitia peste cea din cuptor inainte de a fi gata cu 10 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise