Prajitura cu caise

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 nectarine,
  • 400 g aluat foetaj,
  • 50 g faina,
  • 80 g dulceata de caise,
  • un ou,
  • 30 g unt,
  • 40 g migdale taiate,
  • sare

Mod de preparare

Se intinde aluatul pe planseta infainata si se taie din el opt dreptunghiuri de 8/12 cm (aproximativ), care se baga la frigider.

Se spala nectarinele, se sterg, se taie in doua, li se scot samburii, apoi se desfac in bucati mari.

Se iau patru dreptunghiuri de aluat si la mijlocul fiecaruia se aseaza o bucata de nectarina, in asa fel incat sa ramana o margine de 1 cm pe fiecare latura. Se pune cate putina dulceata (pe nectarine) si se presara migdale taiate.

Dreptunghiurile ramase se cresteaza in striuri paralele, pana la 1 cm de marginea fiecarei laturi (ele arata ca niste jaluzele).

Se bate oul (intreg) cu putina sare si cu el se ung marginile primelor patru dreptunghiuri. Celelalte patru dreptunghiuri striate se aseaza deasupra ca un capac, apasand usor marginile ca sa se lipeasca.

Se ung si \"capacele\" cu ou batut, se aseaza pe o tava unsa si se coc aproximativ 30 de minute. Inainte de a le servi, se lasa sa se raceasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise