Prajitura cu caise si bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 10 linguri apă minerală
  • 500 g zahăr
  • 250 g făină
  • 1 kg caise
  • scorţişoară.

Mod de preparare

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură, apoi făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia. Speli caisele, le tai în jumătate şi le scoţi sâmburii. Torni aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, aşezi jumătăţile de caise, presari puţină scorţişoară şi dai prăjitura la cuptor pentru 30 de minute. Baţi albuşurile spumă cu zahărul rămas şi 2 linguri de apă rece, întinzi bezeaua peste prăjitura pe jumătate coaptă şi o mai dai la cuptor pentru încă 20 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise