Prajitura cu caise si iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * un pachet unt (250 grame)
  • * 1cana si 1/2 zahar
  • * esenta de vanilie sau 1-2 pliculete zahar vanilat
  • * 4 oua
  • * 2 cani faina + un praf de copt
  • * 1 1/2 cani iaurt grecesc(gras)
  • * 6 caise mari taiate pe jumatate in lungime
  • * 1 1/2 lingura zahar

Mod de preparare

Cu ajutorul mixerului amestecati untul ,zaharul si esenta de vanilie(zaharul vanilat) pana devine spumos, adaugati ouale intregi cate unul si amestecati in continuare.Adaugati jumatate din cantitatea de faina ,(in toata cantitatea de faina amestecati un praf de copt)amestecati in continuare,apoi adaugati jumatate din iaurt,amestecati,adaugati restul de faina,amestecati si intr-un final si restul de iaurt. Puneti aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt,sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Puneti apoi peste jumatatile de caise si presarati intreg aluatu cu zahar ,dati la cuptor .Se poate servi cu frisca .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise