Prajitura cu caise si migdale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 20 bucati): 5 oua,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 120 g zahar tos fin,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 paharel caisata (rachiu de fructe),
  • 90 g faina,
  • 150 g migdale curatate si macinate,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie,
  • 80 g unt,
  • 500 g caise coapte (tari).
  • In plus: migdale feliate si zahar pudra pentru presarat deasupra.

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca bine cu 1/3 din zahar, sare, zahar vanilat si caisata. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in crema de galbenusuri, dupa care se adauga faina cernuta, migdalele, coaja rasa de lamaie si untul caldut (la temperatura mainii).

Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt si se incinge cuptorul la 180gr..

Caisele spalate si zvantate se rup in doua si se indeparteaza samburii.

Se toarna aluatul in tava si peste el se aseaza jumatatile de caisa la distante egale intre ele. Se presara deasupra migdalele feliate si se da prajitura la cuptor. Se coace 40 de minute, se lasa sa se raceasca in tava, se presara cu zahar pudra si se taie bucati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise