Prajitura cu capsuni

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 24 de bucati): 500 g faina,
  • 250 g unt sau margarina,
  • 250 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 varf de cutit sare,
  • grasime pentru uns tava,
  • 1/2 l lapte,
  • 100 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 plic praf de budinca (de vanilie),
  • 1,5 kg capsuni,
  • 100 g migdale taiate felii.

Mod de preparare

Se framanta repede un aluat din faina, unt sau margarina, zahar, galbenusuri si sare, se face o bila, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine o ora la frigider.

Se incinge cuptorul la 180°. Se unge o forma cu unt sau margarina, se intinde in ea aluatul si se coace aproximativ 20 de minute.

Se iau din lapte 5 linguri in care se dizolva praful de budinca si zaharul, se incorporeaza putin cate putin, in laptele fierbinte, se lasa sa dea in clocot si apoi sa se raceasca. Se intinde un strat de budinca peste aluatul copt, se acopera cu capsunile intregi sau taiate in doua si se presara deasupra feliutele de migdale.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise