prajitura cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat: 250g faina, 60g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 160g unt
  • umplutura: 250g capsuni, 100g unt, 4 oua, 750g branza de vaci, 150g zahar, sare, 1 pachet de budinca, sucul si coaja de la o lamaie, 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus care se pune in folie alimentara si se da la rece 30 min. Se framanta din nou aluatul, si dupa aceea se pune 2/3 din el intr-o forma de sufleu unsa. Cu restul de aluat se formeaza un rulou care se pune ca o margine peste forma de sufleu de cca 3 cm.

Aluatul se inteapa cu furculita. Deasupra aluatului se pune hartie de copt si se da la cuptor ptr. 10 min. pe randul de jos. Cand este gata se indeparteaza hartia de copt si se lasa sa se raceasca. Capsunile spalate si curatate se taie in doua. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se amesteca cu branza, zaharul, sarea, budinca, sucul si coaja de lamaie. Albusurile batute spuma se adauga la crema. La fel se procedeaza si cu untul dupa ce s-a racit. Capsunile se repartizeaza pe blat, apoi se rastoarna crema de branza.se coace 60 min. La final se presara cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise