Prajitura cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat: 5oua, 5linguri de zahar, 5linguri faina, 1plic praf de copt
  • Pt crema: 1 cutie de 400g iaurt, 300ml frisca, 300g capsuni, 2plicuri de gelatina, 3 plicuri de zahar vanilat (si daca doriti mai dulce mai puneti si zahar).

Mod de preparare

Se coace un blat din ingredientele pentru blat si se lasa la racit.

se bate frisca, se amesteca cu iaurtul, capsunile pasate, zaharul vanilat si la urma gelatina topita pe baie de abur si racorita(cam 1 minut). se da crema la frigider cam 1/2 h dupa care se pune peste blatul racit si insiropat. se poate orna cu capsuni sau frisca, sau se poate lasa simpla. este foarte gustoasa, racoritoare si simplu de facut.

*daca nu insiropati blatul v-a fi cam uscat, de la crema nu se inmoaie chiar asa mult.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise