Prajitura cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 gr iaurt gras
  • 300 gr zahar
  • 300 gr capsuni
  • 400 gr faina
  • 170 mi ulei
  • 30 gr fulgi migdale
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Se bat ouale cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga iaurtul, apoi uleiul, vanilia si la urma faina amestecata cu praful de copt si sarea.

2. Se unge o tava (25cmx35cm) cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau direct cu hartie de copt. Se rastoarna compozitia in tava. Peste ea se aseaza capsunile taiate sau intregi (eu le-am taiat pentru ca erau foarte mari). La urma se pune peste capsuni fulgii de migdale.

3. Se da la cuptor la foc potrivit 40-45 de minute.Facem testul cu scobitoarea.

4. Cand este gata scoatem tava si lasam sa se raceasca. Taiem prajitura dupa o forma dorita si pudram cu zahar.

Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise