Prajitura cu capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 -4 foi de pandispan din comert sau facute in casa
  • -200 g margarina
  • -100 g de zahar
  • -250 ml lapte
  • -5 linguri de amidon
  • -coajă si zeamă de la o lamâie
  • -¾ kg căpşuni
  • -1 plic de gelatină
  • -vanilie
  • -3-4 linguri de gem de capsuni

Mod de preparare

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat in puţin lapte rece, dupa care se mestecă incontinuu până se ingroaşă. După care se lasă să se răcească, când este incă calduţ se adauga margarina sau untul si se freacă bine.

Crema astfel obţinută se imparte in două, în prima punem vanilia, coaja şi zeama de la lămâie, iar în cea de-a doua punem un pahar de capşuni pasate cu blenderul.

Pe prima foaie punem gemul de căpşuni si crema de lamâie, peste care se mai aşează o foaie de pandişpan, apoi crema de căpşuni, iar o foaie de pandişpan peste care se pune crema de vanilie , peste care se mai aşează o foaie de pandişpan.

Se orneazează cu căpşuni, peste care se toarnă gelatina fierbinte. (Gelatina se dizolvă in sirop de căpşuni, dupa care se pune 1 minut pe foc.)

Poftă buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise