Prajitura cu capsuni "Bella"

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300gr. capsuni
  • 500ml.lapte
  • 250gr. zahar pudra
  • 1lingurita coniac sau lichior
  • 1 esenta vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 250gr. frisca
  • 1 plic gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat.

Mod de preparare

Se spala capsunile , se presara cu zahar pudra, se toarna coniacul si se lasa deoparte. Se fierbe laptele cu zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra ramas pana se obtine o crema alba. Se toarna laptele cald amestecand continuu, se lasa compozitia pe foc cateva minute , dar nu se da in clocot. Se pune deoparte si dupa ce s-a racit se incorporeaza gelatina pregatita dupa instructiunile de pe plic si frisca batuta.Se toarna o parte din compozitie intr-o forma dreptunghiulara si se da la frigider.Compozitia ramasa se amesteca cu capsunile macerate in coniac, se toarna peste cealalta si se da din nou la frigider pana a doua zi. Se scoate pe un platou prin rasturnare, se decoreaza cu jumatati de capsune proaspete si se taie felii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise