Prajitura cu capsuni si bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • un pachet de unt
  • 2 linguri smantana
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • coaja unei lamai
  • 150 g faina
  • 300 g capsuni
  • Bezeaua:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • un varf de cutit sare
  • o lingurita zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilat

Mod de preparare

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o coca foarte moale, care se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Se foloseste o tava mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti.Asezam jumatati de capsuni peste blat, dam la cuptor pana e aproape coapta. Cam 15 minute,in functie de cuptor.

Intre timp preparam bezeaua: mixam albusurile cu sarea,zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul pudra cate o lingura.Intindem peste parajitura aproape coapta si mai dam la cuptor pentru 10 minute, la foc mic, pana ce se intareste bezeaua.Taiem prajitura dupa ce s-a racit, ornam cu felii de capsuna, inainte de servire.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise