Prajitura cu capsuni si nuca de cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 50 gr nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 oua mari
  • 6 linguri cu lapte
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 250 gr smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 250 gr capsuni
  • 3 linguri cu sirop de capsuni
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda, adanca, cu diametrul de aproximativ 20 cm. Pregatim blatul astfel: punem toate ingredientele (pentru blat) intr-un castron incapator si mixam aproximativ 2-3 minute, pana se omogenizeaza. Rasturnam amestecul in tava pregatita si nivelam suprafata cu o spatula. Dam la cuptor si coacem timp de 30-40 de minute la foc potrivit pana cand prajitura se desprinde de pe margini. Lasam sa se raceasca in tava.

2.Blatul racit il taiem in doua si il insiropam cu siropul facut astfel: punem intr-un ibric zaharul impreuna cu apa si fierbem 5 minute la foc mic. Il lasam sa se raceasca si adaugam esenta de vanilie.

3.Pentru umplutura: punem ciocolata alba intr-un vas, pe bain-marie, la foc mic si o lasam sa se topeasca. Procedam la fel si cu ciocolata neagra. Frisca o batem bat, apoi incorporam treptat ciocolata alba topita si la urma ciocolata neagra topita.

4. Jumatate din crema rezultata o intindem pe primul blat, apoi asezam celalalt blat si restul de crema deasupra.

5. Taiem in felii capsunile si decoram prajitura deasupra. Ungem capsunile cu sirop si dam prajitura la frigider pentru o ora. Este si mai buna a doua zi cand blatul se insiropeaza mai bine.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise