Prajitura cu caramel si nuca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 6 albusuri, 200 g zahar, 100 g nuca macinata, 1 praf de copt, 2-3 linguri faina.
  • 200 grame ciocolata alba.
  • Crema:12 linguri de zahar, 200 g margarina, si 2 linguri, 6 galbenusuri, 200 g nuca prajita si taiata marunt.

Mod de preparare

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt.

Dupa ce s-a copt blatul se scoate din tava si se pune 200 g ciocolata alba rasa.

Crema: 7 linguri de zahar se ard, apoi se pune in el 200 g margarina, si 2 linguri de apa si se lasa la foc pana se ingroasa. Cele 6 galbenusuri ramase se freaca cu 5 linguri de zahar.Se ia de pe foc crema de zahar ars, se lasa 1-2 minute sa se raceasca, apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zahar si 200 g nuca prajita si taiata marunt. Se pune apoi pe foc pana se ingroasa bine crema. Se ia apoi de pe foc si se pune peste ciocolata alba.

Se taie rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise