Prajitura cu Caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 350 g faina,
  • 160 g unt sau margarina
  • 2oua
  • 160g zahar
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 cani zahar
  • 500-600 ml lapte
  • 4-5 linguri faina
  • 100 g margarina
  • Pentru glazura:
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Cum prepari foile: Se freaca ouale cu zaharul si untul pana obtii o spuma. Apoi adaugi praful de copt, esenta de vanilie si faina si se amesteca bine.

Din acest aluat vei obtine trei foi: se imparte aluatul in trei parti egale din care se fac trei foi pe care le coci intr-o tava la cuptor.

Aceste foi, dupa ce vor fi gata, le vei uni intre ele cu crema preparata.

Cum prepari crema:Topesti zaharul intr-un ceaun.

Amesteci faina cu laptele caldut si adaugi compozitia peste zaharul caramel cand acesta a devenit maroniu. Amesteci rapid pe foc mic pana se ingroasa crema, adaugi margarina, omogenizezi si dai ceaunul deoparte. Vei intinde aceasta crema intre foi.

Cum prepari glazura:

Amesteci zaharul cu apa, cacaua si margarina si fierbi totul pe foc mic pana se ingroasa putin.Apoi intinzi glazura peste prajitura si o lasi intr-un loc racoros pana a doua zi cand o tai bucati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise