Prajitura cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g de ciocolată
  • 200 ml de smântână groasă
  • 175 g de zahăr
  • 115 g de făină
  • 4 ouă
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 fiola cu esenţă de vanilie
  • 1 vârf de cutit de sare

Mod de preparare

Incălziţi cuptorul la 180 de grade.

Separati albusurile.

Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, apoi adăugaţi smântâna groasă, vanilia şi ciocolata topită. Incorporaţi făina amestecată cu praful de copt.

Bateţi albuşurile spumă şi le încorporaţi .

Vărsaţi în tavă rotundă şi coaceţi cam 25 de minute. Verificati cu lama unui cuţit care trebuie să iasă uscata dacă este făcută.

Se poate servi cu cremă de vanilie sau cu puţină îngheţată de vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise