Prajitura cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g de ciocolată
  • 200 ml de smântână groasă
  • 175 g de zahăr
  • 115 g de făină
  • 4 ouă
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 fiola cu esenţă de vanilie
  • 1 vârf de cutit de sare

Mod de preparare

Incălziţi cuptorul la 180 de grade.

Separati albusurile.

Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, apoi adăugaţi smântâna groasă, vanilia şi ciocolata topită. Incorporaţi făina amestecată cu praful de copt.

Bateţi albuşurile spumă şi le încorporaţi .

Vărsaţi în tavă rotundă şi coaceţi cam 25 de minute. Verificati cu lama unui cuţit care trebuie să iasă uscata dacă este făcută.

Se poate servi cu cremă de vanilie sau cu puţină îngheţată de vanilie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise