Prajitura cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •300 gr ciocolata neagra rasa
  • •3 albusuri
  • •100 gr zahar
  • •100 gr caise uscate taiate marunt
  • •200 gr migdale macinate
  • •100 gr stafide (le tinem 10 min in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi)
  • •200 gr alune macinate
  • •50 gr curmale taiate marunt
  • •rom, vanilie, vf sare
  • •2 linguri cacao
  • gem prune pentru servit

Mod de preparare

Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul.

Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilia.

Tapetam cu hartie de copt o tava mica de tort si punem compozitia in cuptor la foc mediu.

O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o taiem imediat! O servim a doua zi alaturi de gem de prune. Daca ni se pare prea tare o incalzim 30 sec la cuptorul cu microunde si o servim cu gem de prune.

O nebunie de prajitura!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise