Prajitura cu ciocolata

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 grame zahar
  • 150 grame unt
  • 200 grame ciocolata menaj (neagra sau alba)
  • 100 grame faina
  • un plic praf de copt
  • praf sare
  • un plic budinca dr.oetker (diverse arome)
  • nuca de cocos (dupa preferinte - pentru presarat pe deasupra)

Mod de preparare

Amestecati faina cu praful de copt si sarea.

Se pune intre timp cuptorul la incins ca sa se incalzeasca.

Se bat ouale cu zaharul circa 5 minute

Am topit untul impreuna cu ciocolata.

Am turnat faina peste compozitia de oua (in etape, nu toata odata).

Se omogenizeaza cu telul sau mixerul toata compozitia.

Dupa aceea se toarna si ciocolata topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce s-a amestecat bine toata compozitia se pune intr-o tava si se da la cuptor la foc potrivit (dupa caz: 180 grade -45 minute).

Dupa coacere se scoate prajiturica si se lasa sa se raceasca. Se prepara budinca si se adauga peste prajitura de ciocolata...se presara nuca de cocos (dupa gust), nu este obligatoriu dar ii da un plus de aroma.Se da la frigider pentru doua ore minim...dupa aceea se poate consuma.

Iese o bunatate de prajitura, nu te mai opresti din papat. Pofta buna va doresc!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise