PRAJITURA CU CIOCOLATA SI ALUNE

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr ciocolata menaj
  • 125 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri de rom
  • 150 gr alune de padure sau nuca.

Mod de preparare

Ciocolata se rade si se topeste cu untul taiat cubulete la bain-marie.Dupa ce s-a topit se lasa deoparte sa se raceasca si se mai amesteca din cand in cand.

Albusurile se bat spuma,se adauga 100 gr zahar,iar galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana se topeste zaharul.

Se amesteca usor cele trei compozitii: de ciocolata,albusuri si galbenusuri, adaugand treptat si alunele prajite lasate intregi sau dupa preferinta taiate in bucati mai mari.Se pune si romul.

Se toarna compozitia intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc potrivit (in cuptorul incins) 30 de minute,apoi cu focul la minim se mai lasa circa 10 minute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise