Ciocolata se rade si se topeste cu untul taiat cubulete la bain-marie.Dupa ce s-a topit se lasa deoparte sa se raceasca si se mai amesteca din cand in cand.
Albusurile se bat spuma,se adauga 100 gr zahar,iar galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana se topeste zaharul.
Se amesteca usor cele trei compozitii: de ciocolata,albusuri si galbenusuri, adaugand treptat si alunele prajite lasate intregi sau dupa preferinta taiate in bucati mai mari.Se pune si romul.
Se toarna compozitia intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc potrivit (in cuptorul incins) 30 de minute,apoi cu focul la minim se mai lasa circa 10 minute.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise