Prajitura cu ciocolata si alune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt inmuiat (si inca putin pentru uns forma), 150 g zahar, 1 lingurita zahar vanilat, 2 oua, 3 linguri cacao, 125 g faina, 1 lingurita praf de copt, 50 alune (nesarate) pisate.
  • (pentru 12 bucati)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul si se unge bine o forma de tarta (diametrul de 28 cm) cu unt.

Se amesteca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga ouale si se amesteca bine.

Separat, se cerne cantitatea de cacao, se amesteca cu faina si praful de copt, se incorporeaza in crema.

Se adauga alunele pisate si se intinde uniform compozitia obtinuta in forma. Se coace 25 de minute. Cui ii place, poate sa puna deasupra (cand prajitura e gata) un strat de gem acrisor si frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise