Prajitura cu ciocolata si cirese

Reteta de prajitura cu ciocolata si cirese. Prajitura cu ciocolata si cirese reteta simpla si delicioasa. Retete de prajituri cu ciocolata. Prajituri cu fructe.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 250 gr ciocolata
  • 4 oua
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr frisca
  • 250 gr cirese fara samburi
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 25 ml lapte
  • esenta de rom

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu ciocolata si cirese este foarte simplu de preparat, cu un rezultat grozav. Se pot folosi atat fructe proaspete, cat si congelate, va fi la fel de gustoasa.

Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi se dau deoparte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Blatul se prepara astfel: se freaca zaharul cu galbenusurile pana devin cremoase, se adauga faina, sarea, untul, ciocolata topita iar la urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, aproximativ 30-35 minute. Eu am pus prajitura cu ciocolata si cirese intr-o forma de 25cmx33cm. Daca folositi o tava mai mare trebuie sa mariti cantitatile de ingrediente.

Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca. Intre timp batem frisca bat. Daca frisca este dulce nu se mai adauga zahar dar daca nu este dulce (cum a fost a mea) se adauga doua linguri de zahar pudra si se mixeaza bine. Adaugam in frisca ciresele racite si scurse de sirop

Se taie blatul prajiturii in doua, pe orizontala, si se pune frisca cu ciresele intre cele doua blaturi.

Pentru glazura: se topeste ciocolata cu laptele pe baie de abur si apoi se amesteca cu untul si esenta de rom.

Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura si se niveleaza cu o spatula. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie patrate si se decoreaza cu cirese.

Este mai bine sa stea o noapte la rece asfel blatul isi trage sirop din frisca si devine mai moale fara sa fie insiropat.

Incercati si voi reteta de prajitura cu ciocolata si cirese, se face simplu si este deliciooasa. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise