Prajitura cu ciocolata si vanilie ( capuccino)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Baza:
  • 125 g unt topit
  • 60 g zahar
  • 5 linguri cacao
  • 1 ou
  • Vanilie
  • 350 g biscuit de ciocolata ( frimituri)
  • 230 g nuca de cocos
  • 125 g alune macinate
  • Crema de vanilie:
  • 75 g unt
  • 1 lingurita amidon
  • 60 ml lapte
  • 2 linguri de ness
  • 2 lingurite vanilie
  • 600 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 230 g ciocolata
  • 2 linguri de unt topit

Mod de preparare

Untul topit se amesteca cu zaharul, pudra de cacao, oul si vanilia, peste care se amesteca frimiturile de biscuit de ciocolata, nuca de cocos si nucile tocate.

Toate acestea se pun intr-o tava unsa si tapetata cu foaie de copt se niveleaza si se da la cuptor 10-15 minute

Crema de vanilie:

Untul se amesteca cu amidonul, se adauga laptele si zaharul pudra. Se amesteca bine si se pune peste blatul copt si racit , fara sa il scoatem din tava.

Daca se doreste, se poate face crema de cappuccino, adaugand ness in crema.

Deasupra se orneaza cu ciocolata topita amestecand cu 2 linguri de unt.

Se da la rece si se taie cu un cutit fierbinte

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise