Prajitura cu ciocolata si vanilie ( capuccino)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Baza:
  • 125 g unt topit
  • 60 g zahar
  • 5 linguri cacao
  • 1 ou
  • Vanilie
  • 350 g biscuit de ciocolata ( frimituri)
  • 230 g nuca de cocos
  • 125 g alune macinate
  • Crema de vanilie:
  • 75 g unt
  • 1 lingurita amidon
  • 60 ml lapte
  • 2 linguri de ness
  • 2 lingurite vanilie
  • 600 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 230 g ciocolata
  • 2 linguri de unt topit

Mod de preparare

Untul topit se amesteca cu zaharul, pudra de cacao, oul si vanilia, peste care se amesteca frimiturile de biscuit de ciocolata, nuca de cocos si nucile tocate.

Toate acestea se pun intr-o tava unsa si tapetata cu foaie de copt se niveleaza si se da la cuptor 10-15 minute

Crema de vanilie:

Untul se amesteca cu amidonul, se adauga laptele si zaharul pudra. Se amesteca bine si se pune peste blatul copt si racit , fara sa il scoatem din tava.

Daca se doreste, se poate face crema de cappuccino, adaugand ness in crema.

Deasupra se orneaza cu ciocolata topita amestecand cu 2 linguri de unt.

Se da la rece si se taie cu un cutit fierbinte

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise