Prajitura cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 cana lapte
  • 50 g cacao
  • 400 g zahar
  • 1 borcan de dulceata de caise
  • 1/2 ciocolata cu lapte
  • 1/2 ciocolata neagra
  • 200 g smantana dulce.

Mod de preparare

Se incalzeste in laptele si untul, peste care se adauga cacaua si zaharul. Se amesteca pana se topeste tot zaharul. Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile si 1/2 din cantitatea de faina.

Dupa ce s-a racit compozitia se adauga restul de faina si albusurile spuma. Se tapeteaza o tava cu faina, se pune compozitia si se da la cuptor, pentur 3/4 de ora.

Dupa ce s-a copt blatul se intorce pe o planseta.

Se incalzeste dulceata si se trece prin sita peste blat. Ciocolata se incalzeste cu smantana dulce si se toarna peste dulceata.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise