Prajitura cu cirese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -5 oua
  • -200 ml ulei
  • -200 ml lapte
  • -300 g zahar tos
  • -350 g faina
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -arome(coaja de lamie,esenta de vanilie,esenta de rom…)
  • -cca750 g de cirese(cintarite,fara simbure)

Mod de preparare

Albusurile,separate de galbenusuri,se bat.Cind incep sa se intareasca,se pune zaharul,incetul cu incetul.Se pun apoi galbenusurile,aromele,uleiul(ca la maioneza),mixind.

La sfirsit se pune laptele alternat cu faina(cernut cu praful de copt),mestecind,usor,nu mixind.

Intr-o tava,cu hirtie de copt(sau unsa cu unt si tapetata cu faina),se pune compozitia,peste care,se aranjeaza ciresele.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil,la cca 150 de grade,cam 35-40 de minute.

Cind e rece,se taie patrate.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise