Prajitura cu cirese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -5 oua
  • -200 ml ulei
  • -200 ml lapte
  • -300 g zahar tos
  • -350 g faina
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -arome(coaja de lamie,esenta de vanilie,esenta de rom…)
  • -cca750 g de cirese(cintarite,fara simbure)

Mod de preparare

Albusurile,separate de galbenusuri,se bat.Cind incep sa se intareasca,se pune zaharul,incetul cu incetul.Se pun apoi galbenusurile,aromele,uleiul(ca la maioneza),mixind.

La sfirsit se pune laptele alternat cu faina(cernut cu praful de copt),mestecind,usor,nu mixind.

Intr-o tava,cu hirtie de copt(sau unsa cu unt si tapetata cu faina),se pune compozitia,peste care,se aranjeaza ciresele.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil,la cca 150 de grade,cam 35-40 de minute.

Cind e rece,se taie patrate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise