Prajitura cu cirese

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 225 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 500 g cirese fara samburi
  • 100 g zahar pudra aromatizat cu vanilie

Mod de preparare

Se spala ciresele in apa rece si se lasa apoi in apa circa 20 min pt a inlatura eventualii "musafiri" nepoftiti. Se clatesc din nou, se scot samburii si se lasa la scurs intr-o sita.

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme spumoase, se adauga laptele rece, apoi treptat faina cernuta cu praful de sare si praful de copt. La sfarsit, se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare.

Compozitia obisnuita se toarna intr-o formula dreptunghiulara medie unsa si tapetata cu faina. Deasupra se aseaza ciresle scurse bine de zeama. Se da la cuptor pentru circa 40-45 de min. Se taie dupa racirea completa si se serveste pudrata cu zaharul aromatizat cu vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise