Prajitura cu cirese

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 6 cani faina
  • 350 ml vin alb
  • 4 galbenusuri
  • 1 kg cirese
  • 3 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Intr-un castron incapator cerni faina peste care pui untul, galbenusurile si vinul. Amesteci foarte bine si opresti din aluat o bila de marimea unei chifle.Din restul de aluat intinzi o foaie de aluat pe care o pui in tava unsa cu foatre putin unt. Deasupra asezi ciresele fara sanburi si le presari cu zaharul pudra. Din coca pe care ai oprit-o faci jurubite suptiri de aluat care vor constitui viitoarele zabrele si pe cre le asezi deasupra prajituri. Coci prajitura tinp de 40 minute la foc potrivit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise