Prajitura cu cirese si sirop de artar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina tip 000
  • 4 oua
  • 150 gr unt
  • 150 ml sirop de artar
  • o lingura cu esenta de vanilie
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • 25 gr cacao
  • 350 gr cirese fara samburi
  • zahar pudra vanilat, pentru pudrat

Mod de preparare

1. Punem intr-un castron untul inmuiat la temperatura camerei, siropul de artar, cacaoa, esenta de vanilie si apoi mixam bine toate ingredientele. Separat batem ouale spuma si le incorporam treptat in compozitie.

2. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Compozitia rezultata o rasturnam intr-o tava rotunda cu dimensiuni de 22-24 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra compozitiei asezam ciresele.

3. Coacem prajitura la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt o lasam sa se racoreasca in tava, apoi o mutam pe un gratar. Cand s-a racit complet o pudram cu zahar pudra si o putem servi.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise