Prajitura cu cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 7 albusuri batute spuma, 7 galbenusuri, 6 ling zahar, 5 ling. faina, 1 ling cacao, 2 plicuri praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • crema de cocos: 7 albusuri batute spuma, 300g zahar, 200g cocos, 5 ling faina
  • crema de deasupra: 7 galbenusuri, 6 ling lapte, 100g zahar pudra, 1 plic vanilie, 1 ling faina, 2 pachete de unt

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele de la blat(tb sa iasa o pasta ca la chec). Jumatate din compozitie se pune in tava, apoi se pune crema de cocos, iar apoi cealalta jumatate din crema pt blat. Se pune la cuptorul preincalzit la 200 grade aproximativ 25min.

Se scoate si se lasa la rece.

Pt crema de deasupra: se pun la foc mic galbenusurile, lapte, zahar si faina si se amesteca incontinuu, ca sa nu se prinda. Se lasa la rece (dar tb sa fie f. rece); apoi se adauga untul frecat spuma, se adauga crema de deasupra peste prajitura foarte rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise