Prajitura cu cocos

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 grame nuca de cocos
  • 300 grame zahar
  • 200 grame stafide hidratate cu 24 ore inainte
  • un pliculet de praf de copt
  • 400 grame faina
  • 500-600 ml vin alb sau rosu
  • 1/2 sticla esenta de vanilie

Mod de preparare

Se face un aluat din fulgii de cocos, zahar, faina, vanilie, stafide si vin, in care s-a stins praful de copt.

Se aseaza intr-o tava mai mica decat cea clasica de cuptor de aragaz

Se niveleaza si se da la copt in cuptorul incalzit.

Se coace circa 50 minute la foc potrivit.

Se verifica cu scobitoarea daca e coapta.

Se taie cand e rece complet.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise