Prajitura cu coniac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 grame zahar
  • 250 grame faina
  • 4 oua
  • 6 linguri apa rece
  • 1 lingura rasa amoniac
  • Crema:
  • 200-300 ml coniac
  • 250 grame unt
  • Glazura:
  • 250 grame zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte rece
  • 4 linguri apa rece

Mod de preparare

Blat:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si apa, pana se obtine un amestec spumos, dupa care se adauga faina, amoniacul stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma amestecand usor de jos in sus.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit.

Crema:

Dupa ce s-a racit se taie pe lat cam la 2/3 de la baza, si partea de sus mai subtire (capacul) se sfaramiteaza in 250-300 ml de coniac. Separat se freaca un pachet de unt cu 250 grame de nuci pisate mai mari (uscate un pic in cuptorul incins si taiate cu cutitul).

Se adauga aceasta compozitie peste blatul inmuiat in coniac. Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul ramas.

Glazura:

Ingredientele pentru glazura se pun la foc mic, se fierb. Dupa ce au dat in clocot se trag la o parte de pe aragaz si se adauga o bucata de unt cat o nuca. Cand s-a racit se toarna peste prajitura.

Prajitura se taie in romburi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise