Prajitura cu fulgi de porumb cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr corn flakes usor maruntit cu blenderul
  • 200 gr faina
  • 250 gr. zahar pudra
  • 5 oua
  • 75 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 150 gr.nuca taiata(eu am preset-o cu sucitorul)
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • Arome: vanilie, rom/migdale, coaja de lamaie

Mod de preparare

1.Se separa ouale de galbenus. Albusul se bate spuma tare, se adauga 100 gr. zahar pudra si se bate in continuare.

2.Galbenusurile se freaca cu restul de zahar ( 150 gr.),sarea,praful de copt, pana isi dubleaza volumul si treptat se adauga uleiul, apoi apa minerala, faina.

3.Se face loc intr-o margine in vasul cu albus, se toarna prima compozitie, se amesteca usor de jos in sus, pana la omogenizare. Se adauga corn flakes usor maruntit cu blenderul, se amesteca tot usor de jos in sus. Dupa omogenizare se toarna in tava inalta (eu am inaltat-o cu hartie de copt ) tapetata cu hartie de copt unsa pe fund cu unt. Se niveleaza compozitia, se presara nuca maruntita, pe care o presez usor cu palma. Se da la cuptorul preincalzit la foc mic 10 minute, dupa care se mareste focul la mediu. Se coace 40-45 minute. Cel mai bine faceti proba cu scobitoarea , ori apasati usor prajitura cu degetul si daca isi revine e coapta. Se taie rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise