Prajitura cu crema

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1 pachet unt
  • Siropul:
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri capucino
  • 400 ml apa
  • Glazura:
  • 4 linguri zahar
  • esenta dupa placere
  • o lingura cacao
  • 2 linguri apa
  • 50 g unt sau margarina
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Blatul: Bati galbenusurile cu zaharul,adaugi cacao, apa,uleiul,praful de copt si faina,la urma albusurile batute spuma.Dai la copt in tava mare de aragaz, unsa cu unt sau margarina, tapetata cu faina.

Siropul: fierbi ingredientele, insiropezi blatul cu siopul fierbinte,lasi sa se raceasca.

Crema: galbenusurile,zaharul,cacao,amesteci pe baie de abur,pana obtii o crema consistenta. Iei de pe foc, adaugi untul, amesteci pana obtii o crema omogena.

Asterni uniform crema peste blatul racit, stropesti cu glazura .Dupa ce se raceste, dai la rece pentru cateva ore.Pofta buna!

Glazura: toate ingredientele incorporate, le dai pe flacara, pana obtii consistenta unei smantani groase

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise